Tiedote 26.4.2009

“Pilvi Torsti on SDP:n vastaus Aleksander Stubbille. Puhe ei taukoa, vaikka ajatus katkeasi”, irvaili Lasse Lehtinen Haluatko europarlamentaarikoksi –kiertueella viikonloppuna Helsingissä.

Europarlamentaarikko Lehtinen tenttasi SDP:n eurovaaliehdokas Torstia viidessä eri kiertuepaikassa. Kysymykset koskivat esimerkiksi EU:n roolia talouskriisin hoidossa ja Euroopan parlamentin vallan lisääntymistä.

-Missä EU, siellä mahdollisuus, totesi Torsti. Juuri nyt tarvitaan ylikansallista päätöksentekoa ja yhteistyötä yli rajojen. Lehtinen ja Torsti olivat yhtä mieltä siitä, että yksittäisten maiden protektionismia pitää pyrkiä torjumaan kansainvälisen taantuman keskellä.

-Eikö siis suosita suomalaista?, heitti Lehtinen, mutta jatkoi, että suomalaista suosimalla tuhoamme omat vientimarkkinamme ja hukumme paperiin.

Haluatko europarlamentaarikoksi –visaan kuului myös mahdollisuus kysyä yleisöltä. Pilvi Torsti pyysi ihmisiä viittaamaan, jos heidän mielestään Suomen tulisi erota Euroopan unionista. Käsiä ei noussut yhdelläkään kiertuepaikalla. Mielipiteitä siitä, millaisia ihmisiä parlamenttiin tulisi valita sen sijaan riitti.

-Kyllä sinne tarvitaan ihmisiä, joilla on monenlaisia taitoja ja mielenkiintoa parlamentin työhön” totesi kaverivastauksen antanut Ulkopoliittisen instituutin johtaja Raimo Väyrynen.

-Torsti on väitellyt tohtori, jolla on laajasti kansainvälistä kokemusta ja asiantuntemusta. Kuvitelkaa, hän osaa puhua jo serbiaa ja kroatiaa, vaikka ne eivät vielä ole edes jäsenmaita. Torsti todella on naispuolinen Stubb, kuunnelkaa vaikka”, kuvaili Lasse Lehtinen Pilvi Torstia yleisölle.

Torsti selvitti Lehtisen Haluatko europarlamentaarikoksi tentin arvosanoin 4,5/5.

-Onneksi olkoon, sinussa on ehdottomasti meppiainesta, Lehtinen onnitteli Torstia.

Pilvi Torstin kampanja jatkuu maanantaina Vaasaan ja Seinäjoelle. Vappuna 1.5. hän puhuu Helsingin Hakaniemen vappujuhlassa.