”Uskon tekoihin ja siihen, että yksilö voi vaikuttaa. Monet aikamme suurista kysymyksistä ovat kuitenkin niin vaikeita ja monimutkaisia, että ne on ratkaistava yhdessä. Siksi politiikan täytyy pelastaa maailma.”

Pilvin Politiikan Pelastusohjelma tähtää vuorovaikutteiseen yhteiskunnalliseen ja poliittiseen vaikuttamiseen. Ydinajatus on se, että politiikka kuuluu kaikille ja että politiikan tehtävänä on rakentaa yhteistahtoa ja viedä sitä eteenpäin. Loppusyksystä 2010 eteenpäin Politiikan Pelastusohjelmassa kirjoitettiin eduskuntavaalien 2011 tavoiteohjelmaa.

Eduskuntavaalitavoitteet 2011

REILU TYÖELÄMÄ KAIKILLE. Turvataan työntekijän voima: työhyvinvointi pidentää työuria. Yksinyrittäjien ja vuokra-, pätkä- ja silpputyön ehdot esiin. Videoblogi ja keskustelu täällä.

KESTÄVÄSTI KASVAVA TALOUS. Uutta työtä, vähemmän verotukia, fiksuja säästöjä, oikeudenmukainen verotus, joka huomioi esimerkiksi pienituloiset eläkeläiset ja palkansaajat. Rakentavaa kansalaiskeskustelua taloudesta ja tulevaisuudesta. Videoblogi ja keskustelu täällä.

IHMISTEN EI ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIVALTIO. Hyvinvointiverkko haaksirikkojen turvaksi ja riskejä jakamaan. Sairaan hyvä terveydenhoito ja muut maailman parhaat julkiset palvelut. Videoblogi ja keskustelu täällä.

VASTUULLINEN ENERGIA- JA ILMASTO- POLITIIKKA. Ilmastolaki ja sitovat päästörajat NYT. Kaikki Itämeren puolesta. Videoblogi ja keskustelu täällä

AVOIMUUDEN JA YHTEISTYÖN MAAILMA. Ihmisoikeudet ja YK. Naisten ja nuorten aseman parantaminen rakentaa rauhaa ja vakautta. Videoblogi ja keskustelu täällä.

DEMOKRATIA 2010-LUVULLE. Politiikka täytyy pelastaa, jotta politiikka voi pelastaa maailman. Kansanvalta ja demokratia kuuluu kaikille. Politiikka täytyy viedä sinne, missä ihmiset ovat. Videoblogi ja keskustelu täällä.

Politiikan Pelastusohjelman historia

Politiikan pelastusohjelman teksti- ja videoblogeja ja niihin liittyvää keskustelua on julkaistu helmikuusta 2009 alkaen. Politiikan pelastusohjelma syntyi vuoden 2009 eurovaalien tavoiteohjelmaa tehtäessä. Esittelin ohjelman ensimmäisessä Miksi politiikka –kirjoituksessa. 7.5.2009 kokosin siihen asti tuotetusta materiaalista yhteenvedot jokaisesta teemasta. Lisäksi koostin eurovaalien 2009 tavoiteohjelmani käydyn keskustelun perusteella. Tavoiteohjelmaan pääset tästä.